Vanja Wikström http://vanjaw.com Wed, 13 Sep 2017 13:16:01 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Jag har flyttat! http://vanjaw.com/jag-har-flyttat/ http://vanjaw.com/jag-har-flyttat/#comments Fri, 08 May 2015 04:45:46 +0000 http://vanjaw.com/?p=7204 Kära fina älskade blogoliner! Nu är det dags för såväl el bloggo som för er att ta vårt pick och pack och flytta till vår nya fräsiga adress på Modette.se! Från och med i dag hittar ni mig HÄR! Så kom ihåg att ändra era bokmärken yada yada yada, och LOVA att ni hänger på till… Läs mer

The post Jag har flyttat! appeared first on Vanja Wikström.

]]>
flytta

Kära fina älskade blogoliner! Nu är det dags för såväl el bloggo som för er att ta vårt pick och pack och flytta till vår nya fräsiga adress på Modette.se! Från och med i dag hittar ni mig HÄR!

Så kom ihåg att ändra era bokmärken yada yada yada, och LOVA att ni hänger på till nya adressen, ok? El bloggo är INGENTING utan sina blogoliner, så komsi komsi – nu flyttar vi HIT!

The post Jag har flyttat! appeared first on Vanja Wikström.

]]>
http://vanjaw.com/jag-har-flyttat/feed/ 4
Skofnatt http://vanjaw.com/skofnatt/ http://vanjaw.com/skofnatt/#comments Thu, 07 May 2015 21:19:50 +0000 http://vanjaw.com/?p=7207 Ikväll var jag på en extremt trevlig tillställning – det var nämligen invigning av ATP Atelier´s sprillans nya butik. Den ligger på Sofiagatan 3 (precis vid Nytorget), och det bjöds på bubbel, härligt mingel och 25% RABATT PÅ HELA SORTIMENTET! Eftersom jag har blivit maniskt besatt av ATP´s pjucks, så passade detta mig aaaalldeles utmärkt.… Läs mer

The post Skofnatt appeared first on Vanja Wikström.

]]>
vanja wikström

Ikväll var jag på en extremt trevlig tillställning – det var nämligen invigning av ATP Atelier´s sprillans nya butik. Den ligger på Sofiagatan 3 (precis vid Nytorget), och det bjöds på bubbel, härligt mingel och 25% RABATT PÅ HELA SORTIMENTET!

Eftersom jag har blivit maniskt besatt av ATP´s pjucks, så passade detta mig aaaalldeles utmärkt. Tror ni jag fick med mig nåt hem…? Fortsättning följer i morgon, kan jag väl säga.

 

DSC05303

DSC05302

DSC05325

Magiskt begåvade (och sjukt trevliga) Maj-La är en av de som står bakom detta fantaaaastiska skomärke!

 

DSC05301

DSC05331

DSC05305

DSC05320

Glammis-Lovisa var med och minglade. Och högg ett par pjucks!

 

DSC05322

Hon slog till på samma raringar som jag köpt, fast i blankt läder istället för snakeprintat.

 

DSC05297

DSC05298

DSC05299

Obehagligt snygga skor! Ångrar nästan att jag gick på invigningen… #LyxfällanNästa

 

DSC05318

DSC05332

DSC05343

Glammis-Malin var också där, och bubblade loss med Lovisa.

 

DSC05384

Lovely Linda var på plats hon med. Så sjukt mysigt, som en tjejkompis-AW med RABATTERAD SKOSHOPPING som plus i kanten. Kan det BLI bättre? Don´t think so.

 

The post Skofnatt appeared first on Vanja Wikström.

]]>
http://vanjaw.com/skofnatt/feed/ 3
Alla dessa MÖJLIGHETER http://vanjaw.com/alla-dessa-mojligheter/ http://vanjaw.com/alla-dessa-mojligheter/#comments Thu, 07 May 2015 05:02:41 +0000 http://vanjaw.com/?p=7199 Blev ledsen för några dagar sen när jag läste att Knavis mådde dåligt. Vi småkänner ju varandra litegrann, och hon är en sån där superduperduktig tjej som gör tusen saker, driver eget och rattar sin snart ettårige son – allt med den äran. Men nu har det blivit för mycket, tempot blev ohållbart och hon…ja, jag… Läs mer

The post Alla dessa MÖJLIGHETER appeared first on Vanja Wikström.

]]>
breathe

Blev ledsen för några dagar sen när jag läste att Knavis mådde dåligt. Vi småkänner ju varandra litegrann, och hon är en sån där superduperduktig tjej som gör tusen saker, driver eget och rattar sin snart ettårige son – allt med den äran.

Men nu har det blivit för mycket, tempot blev ohållbart och hon…ja, jag ska inte försöka mig på att försöka beskriva hur hon mår, det gör hon allra bäst själv. Läs hennes inlägg här!

Nu är hon en toksmart tjej som inser att det här är kroppens sätt att säga ifrån, och hon tar detta på allvar. Fokuserar på det som är viktigt i livet, viktigt på riktigt. Jag vet att hon hanterar detta på allra bästa sätt, och tycker att hon är fantastisk som berättar hur läget är. Med tanke på hur mycket respons det gett på hennes blogg, så är det många som känner igen sig. Obehagligt många. Det är faktiskt skrämmande hur många som mår dåligt.

Och det är så tråkigt att det ska vara så. Men även om mänskor mått dåligt i alla tider, så känns det som om det skett en ökning nu. Jag kan tänka mig att en förklaring är alla dessa MÖJLIGHETER som finns, överallt. Möjligheter är såklart någonting positivt, men i vår moderna värld finns det så många att det nästan blir…för mycket.

Att som mänska (ung som äldre) inte känna sig pressad och stressad av alla dessa MÖJLIGHETER tror jag nästan är omöjligt. Det finns liksom inga ursäkter att inte LYCKAS (på alla plan!), med alla dessa MÖJLIGHETER inom räckhåll.

Vill du bli rockstjärna finns det ett specialgymnasium för det, vill du bli florist finns det en skola för det, vill du bli fotbollspelare finns det en utbildning för det. Vilket är lovely såklart, men också stressande – just för att drömmar inte längre bara behöver förbli drömmar.

 

vanja wikström

Jag har också trillat dit – stressatpressatstressat för att hinna ta vara på alla MÖJLIGHETER. Jag vill driva företag (jag vill driva FLERA företag!), jag vill blogga, jag vill Instagramma, jag vill YouTuba, jag vill hinna svara på alla fina kommentarer jag får, besvara alla fantastiska mail som skickas till mig, jag vill resa, jag vill vara världens bästa mamma, jag vill hinna intressera mig för ytligheter, jag vill läsa, jag vill vara en rolig vän, en bra chef, en härlig livskamrat, en engagerad familjemedlem, jag vill hinna ta vara på alla skojigheter som just nu verkar slinka in på min livsstig, jag vill jag vill JAG VILL…inte missa en endaste en av alla dessa MÖJLIGHETER!

Och det är väl precis just sånt här som gör att det är lätt att bara KÖÖÖÖRA, tills man en dag helt enkelt har kört slut på sig själv. Jag får rätt ofta höra från såväl vänner, som familj som från mina lovely glammisar att jag måste Ta Det Lugnare. Tagga Ner. Akta Mig För Den Berömda Väggen. Till och med ni blogoliner är på mig ibland (*host host* Karin *host*).

För tydligen smyger den sig på en på ett särdeles fult sätt, utan förvarning. En dag vaknar man och då har man redan kraschat in i den, med huvudet före. Den kommer som en obehaglig baksmälla – när det redan är för sent. Spriten är redan drucken, liksom. Nu gäller det bara att hantera sviterna av skadan.

Att tänka såna tankar skrämmer skiten ur mig. För mig som älskar att göragöraGÖRA känns det som ett öde värre än döden att…inte KUNNA göra. För det är ju så det blir – kroppen och psyket strejkar, just för att man inte SKA kunna göra nåt. Som ett försvar, en självbevarelsedrift.

Men ändå kör jag på. Jag vet att jag rattar för mycket saker periodvis, men tänker såklart att Det Händer Inte Mig. Idiotiskt, jag vet. Särskilt eftersom jag har mänskor i min absoluta närhet som både nosat och även totalkraschat in i den där väggen. Jag VET hur fruktansvärt det är, och att det för vissa aldrig blir bra igen.

Därför blev jag kanske lite extra berörd av Knavis inlägg. Vi är lite lika varandra, hon och jag. Och om HON kan känna att hon är vid väggen å nosar, då kan jag helt plötsligt relatera. Jag blev uppriktigt rädd när jag läste vad hon skrev. Just för att den där väggen då blev lite mer På Riktigt, i min värld.

Nu verkar det som att hon mår bättre (tack å lov – love you Knavis!), men mitt obehag sitter kvar. Vilket är…bra. Jag har fått ett skrämskott, och det är nyttigt. För jag kan inte heller hålla på och ratta en triljon grejer konstant. Man är ju bara mänska liksom.

 

The post Alla dessa MÖJLIGHETER appeared first on Vanja Wikström.

]]>
http://vanjaw.com/alla-dessa-mojligheter/feed/ 15
Förisföljetången http://vanjaw.com/forisfoljetangen-3/ http://vanjaw.com/forisfoljetangen-3/#comments Wed, 06 May 2015 16:05:27 +0000 http://vanjaw.com/?p=7186 Okej – dags för en uppdatering på förisfronten! Sen i måndags har vi lämnat grodan 9.30, och sen hämtat runt 15. Han har ätit själv, sovit själv och det har gått TOKBRA! Woop woop! Så det känns faktiskt som att förisinskolningen nu är…dare I say it? Avklarad!   Det är en liten ledsen min när… Läs mer

The post Förisföljetången appeared first on Vanja Wikström.

]]>
DSC04605

Okej – dags för en uppdatering på förisfronten! Sen i måndags har vi lämnat grodan 9.30, och sen hämtat runt 15. Han har ätit själv, sovit själv och det har gått TOKBRA! Woop woop! Så det känns faktiskt som att förisinskolningen nu är…dare I say it? Avklarad!

 

DSC04596

Det är en liten ledsen min när vi lämnar honom, men den försvinner rätt omgående får vi höra från personalen. Sen har han riktigt skoj tills dess att vi hämtar, och de gångerna jag har hämtat har han typ inte velat gå hem. Man märker på honom att han tycker det är skitkul att vara där, och att han älskar personalen.

 

DSC04616

Alltså, denna personal… Har ju sagt det hundra gånger förut men måste nog säga det igen – de är bara för jäkla BRA! De får såväl mig som Iggy att känna oss trygga, och när han får syn på dem på morgonen så är det stora skrattgropsleendet som bränns av.

De har koll på minsta grej som kidsen gör och tolkar deras beteende perfekt. Och bara en sån sak som att IGGY ÄTER SJÄLV! Så sjukt impad! Han ser ut som en sophög när han kommer hem (mat ÖVERALLT), men han ÄTER SJÄLV! Så jäkla coolt. I dag när jag plockade upp honom satt han å käkade pankisar på egen hand – med gaffel!

Och i går när jag skulle lämna honom så undrade en pedagog om inte Iggy hade någon mössa. ”Jo då”, sa jag. ”Men det är ingen idé, för han sliter av sig den direkt.” Hon ville dock ändå testa, och sa att barnen kan vara på ett sätt hemma, och på ett annat sätt på föris. Och jovisst – ungen hade haft sin mössa på sig HELA tiden när de var ute, utan att ens göra anstymmelse till försök att dra av den. Föris är f*cking magiskt alltså. Bästa bästa ever!

 

DSC04600

Vi märker en rätt ordentlig skillnad på Iggy även hemma. Han är gladare, mer kreativ med sina leksaker och allmänt lite mer ”framåt”, typ. Om ni förstår? Det känns i hela kroppen att föris verkligen är sjukt bra för honom, tror att han stormtrivs.

Personalen har förberett oss på att det kan komma bakslag, så vi får se om det fortsätter såhär. Oavsett är det så himla skönt att vi har hamnat på ett ställe som känns 100% BRA. Jag är inte orolig för någonting över huvud taget när jag släppt av Iggy på föris. Jag känner så starkt att han blir så enormt väl omhändertagen, att han har KUL och att han lär sig nya saker hela tiden. Så sjukt tacksam!

 

The post Förisföljetången appeared first on Vanja Wikström.

]]>
http://vanjaw.com/forisfoljetangen-3/feed/ 4
Grön smoothie http://vanjaw.com/gron-smoothie/ http://vanjaw.com/gron-smoothie/#comments Wed, 06 May 2015 10:56:40 +0000 http://vanjaw.com/?p=7168 Jag är fortfarande till viss del knockad av denna satans förisbacill (hostar lungorna ur mig dag som natt), så jag jobbar hemifrån ett par dagar. Det som är himla fiffigt med det (förutom LUGNET och den LJUVA ENSAMHETEN) är att man kan experimentera lite på lunchfronten. Har länge varit sugen på att köra smoothies som… Läs mer

The post Grön smoothie appeared first on Vanja Wikström.

]]>
DSC05218

Jag är fortfarande till viss del knockad av denna satans förisbacill (hostar lungorna ur mig dag som natt), så jag jobbar hemifrån ett par dagar. Det som är himla fiffigt med det (förutom LUGNET och den LJUVA ENSAMHETEN) är att man kan experimentera lite på lunchfronten.

Har länge varit sugen på att köra smoothies som alternativ till frukost/lunch, och i dag hände det! En sån här skön gröning slank ner när det var lunchdags! Så sjukt smarrig!

 

DSC05207

Grön smoothie / Recept för 1 person

2 dl mandelmjölk

1/2 avocado

1/2 banan

1/2 grönt äpple

En liten bit skalad ingefära

1 rått ägg

1 tsk spirulinapulver

1 msk honung

 

DSC05205

Tjoffa ner alla ingredienser i en mixer (jag använder en Nutribullet, så sjukt smidig!) och mixa tills dess att smoothien har en jämn färg och konsistens.

 

DSC05217

Häll upp i nånting som är härligt att dricka ur och voilà – du har en toknyttig och supersmarrig smoothie! (Jag sprang faktiskt och köpte denna glasburk enkom för att dricka smoothies ur – den inspirerar tycker jag, och då är det roligare att engagera sig i smoothie-görandet liksom.)

 

DSC05211

DSC05214

DSC05210

DSC05206

DSC05212

DSC05229

Älskade den här smoothielunchen och kommer garanterat göra den igen! Sugröret var dock mera bloggsnyggt än gott att dricka ur. Det var lite lurigt att suga ur ett papp-sugrör tyckte jag. Kommer köra på en plastvariant nästa gång. Inte lika fint, men då slipper den smarriga smoothien få en bismak av papper.

Hursom, try it – you´ll like it!

The post Grön smoothie appeared first on Vanja Wikström.

]]>
http://vanjaw.com/gron-smoothie/feed/ 4