29/1 2014 föddes min bebis Iggy via planerat kejsarsnitt. Jag var då 35 år gammal, och en anledning till att jag fick mitt första barn så pass sent var att jag i flera år skjutit på att bli gravid då jag var rädd att inte få föda på det sätt jag var tryggast med – via kejsarsnitt.

Jag delade med mig av min kejsarsnittsresa i YouTube-serien “Gravid vecka för vecka”, och kamerorna fick följa med ända in i operationssalen. Detta för att jag ville visa hur ett kejsarsnitt går till – från det att man nämner sin önskan för sin barnmorska, tills dess att bebisen ligger på ens bröst.

Under seriens gång märkte jag att det var långt fler än jag som törstade efter information kring kejsarsnitt. Så jag bestämde mig för att via min egen resa förmedla så mycket jag kunde. Den här sajten samlar därför allt som jag lärt mig och upplevt på min väg mot ett snitt.

 

1 dag innan snitt
Nykläckt bebis
10 veckor efter snitt

På den här sidan presenteras några av de bilder och videoklipp som dokumenterat min kejsarsnittsupplevelse. Som, kanske jag bör tillägga, var fantastisk. Att föda med planerat snitt var för mig 100% rätt val. Vi fick en optimal start på vårt liv som en nybakad liten familj, och skulle det bli syskon till Iggy i framtiden så kommer även de att födas via planerat kejsarsnitt.

I länkarna till höger hittas alla mina blogginlägg och egna videoklipp som rör kejsarsnitt. Där kan ni även se hela “Gravid vecka för vecka”-serien.

Min förhoppning är att jag via denna sajt kan belysa detta (tyvärr ofta stigmatiserade) ämne, och bidra med sån information som jag själv tyckte var så svår att hitta under min egen kejsarsnittsresa. Hoppas den gör nytta!

1 vecka efter snitt
10 veckor efter snitt

FRÅGOR OCH SVAR KRING KEJSARSNITT

Gör det ont att föda med kejsarsnitt?

Kommer snart


Mer frågor som jag svarar på?

Kommer snart